A gyógyászati segédeszköz gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szervezete, a Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ) 2019. szeptember 20-22. között Harkányban rendezi meg XIX. szakmai Kongresszusát, melynek címe

„Az egészségügyi és szociális ellátást támogató eszközök”

A konferencia megnyitóját követően az első szekcióban, melynek címe Középpontban a segédeszközöket használó betegek, mozgássérültek érdekeit képviselő MEOSZ és a Nemzeti Betegfórum a betegek nevében, továbbá szakápolók és háziorvosok számolnak be a segédeszközök használatával kapcsolatos tapasztalataikról, javaslataikról. A második szekció KEREKESZTAL BESZÉLGETÉS a szociális és az egészségügyi tárcák képviselői, a segédeszköz ellátást finanszírozó NEAK, és az AEEK szakértőinek részvételével. A megbeszélésen az egészségpolitikai célok megvalósulása, a finanszírozás, ellenőrzés aktuális kérdései, az eszközök kiszolgálását végző szakemberek javaslatai kerülnek megvitatásra.

A segédeszköz gyártó és forgalmazó szakmát kiemelten foglalkoztató terület a szakképzés jövője. A konferencia 2. napján a Szakképzés 4.0 című blokkban a felsőfokú ápoló képzés vezetői és az alapellátást irányító szakemberek a segédeszköz ismeretek elsajátításáról, a graduális, posztgraduális képzésbe emeléséről beszélnek. Meghívott előadóink elemzik a segédeszköz ellátás várható átalakulását a Nemzeti Programok szemszögéből is. A rendezvény negyedik szekciójában az okos gyógyászati segédeszközökről és az EU Orvostechnikai eszköz rendeletéről, az MDR hatályba lépésének követelményeiről tájékoztatják előadóink a rendezvény résztvevőit.

A korábbi évekhez hasonlóan a kongresszus programja pontszerző továbbképzés.

A továbbképzés a gyermek és felnőtt ápolás és gondozás ● általános és elektrofiziológiai asszisztencia ● gyógyszertári ellátás ● mozgás és fizioterápia ● egészségügyi menedzsment ● és a rehabilitáció szakmacsoportok szakdolgozói részére pontszerző.

A rendezvényt támogató segédeszköz gyártók, importőrök és nagykereskedők kiállítói a rendezvény idején nyílt kiállítói területen bemutatják a Magyarországon beszerezhető gyógyászati- ápolási segédeszközöket és termékújdonságokat. Több kiállító partner akciós árakat biztosít a FESZ Kongresszusán történő rendelésekre.   A Kongresszust támogató kiállítóktól kapott kupon kód 5% kedvezményre jogosít a regisztrációs díjakból.

Regisztráció Kiállítói regisztráció   Program

 

FAKULTATÍV, SZABADIDŐS PROGRAMOK:

A rendezvénynek helyt adó Dráva Hotel Thermal Resort**** színvonalas konferencia terme melletti wellness részleg, a családtagoknak, kísérőknek is remek lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Hagyományos, herbál és talp masszázsok és különféle testkezelések várják a vendégeket. A Dráva-menti vidék történelmi és kulturális értékekben, néprajzi hagyományokban, természeti szépségekben gazdag. A Harka legendában is említett Villányi borvidék a Duna-Dráva Nemzeti Park, a Siklósi vár és a török emlékek méltán ismertek Európa-szerte. A térség turisztikai látványosságai lehetőséget nyújtanak az aktív kikapcsolódásra is.  

Péntek estére borvacsorát szervezünk a Villány főutcai pincesorán egy hajdani présházból kialakított vendégházba. A borkóstoló mellé kemencében sült húsok, csülök, kacsa és csibecombok várják a résztvevőket.

A szombati gálavacsora alatt élőzenei műsorral készülünk, folytatjuk tavalyi kongresszuson nagy sikert aratott csapatépítő játékot, melynek segítségével a résztvevők szert tehetnek új ismeretségekre, új üzleti partnerekre. Vacsora után, profi DJ fog gondoskodni a megfelelő hangulatról éjszakába nyúlóan.

Vasárnap délelőtt wellness hosszabbításra, fakultatív szabadidős programként a Siklósi vár látogatására van lehetőség idegenvezetéssel.

Színvonalas szakmai programokkal, professzionális előadókkal és szórakoztató esti programokkal várjuk rendezvényünkön.

 

 Dr. Margitai Barnabás
elnök

Kérdés esetén forduljanak bizalommal a Forgalmazók az Egészségért Szövetség munkatársaihoz az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Telefon: +36 1 428 0747

E-mail: forgalmazok@gyogyasz.hu

A szervezők az esetleges programváltoztatás jogát fenntartják.