A következő tanfolyam  2024. március 1-én indult. Korlátozott számban április 12-ig fogadunk jelentkezést a tanfolyamra.

Tájékoztatjuk, hogy a 2024/I. sz. gyógyászati segédeszköz forgalmazó tanfolyam  2024 február 2-ára tervezett indulását 1 hónappal későbbi időpontra, 2024. március 1-re halasztotta a képzést szervező Forgalmazók az Egészségért Szövetség. 
Kérjük a módosított jelentkezési határidő betartását, a tanfolyam indulása után nincs lehetőség a képzéshez csatlakozni!

Gyógyászati segédeszköz forgalmazó képzés
Programkövetelmény azonosító száma: 09154001
Engedélyszám: E/2021/000110

Jelentkezesi-lap_gyogyasz.hu_-1-1

A képzés adatai

  • 1.Programkövetelmény azonosító száma: 09154001
  • 2. A szakképesítés megnevezése: Gyógyászati segédeszköz forgalmazó
  • 3. Hozzárendelt TEÁOR szám: 0915
  • 4. A munkakör, foglalkozás TEÁOR megnevezése: Terápia és rehabilitáció
  • 5. A képzés megkezdésének szükséges feltételei: érettségi vizsga bizonyítvány, 
  • 6. Egészségügyi alkalmassági követelmény: foglalkozás-egészségügyi szakmai orvosi alkalmassági vizsgálat 

 

A képzés moduljai

Gyógyászati segédeszköz-forgalmazó megnevezésű szakképesítés szakmai követelménymoduljai:

Megnevezése
Egészségügyi, gyógyászati segédeszköz ismeretek
Vállalkozási ismeretek, Munka-, tűz- és környezetvédelem


Kinek ajánljuk?

A Gyógyászati segédeszköz forgalmazó képzést első sorban egészségügyi dolgozóknak ajánljuk, valamint azoknak a vállalkozó kedvű szakembereknek akik hozzánk hasonlóan úgy értékelik, hogy a jövőben az informatika mellett a legjelentősebb növekedési potenciál az egészségügyi szolgáltatásokban rejlik. Európa életkori mutatószámai alapján nem csak Magyarországon, de az Európai Unió többi tagországában is folyamatosan növekedik a lakosság életkora amely egyre nagyobb mértékű szakképesített humánerőforrás és eszközellátás igényt generál.

Sorozatgyártású gyógyászati segédeszközöket Magyarországon, gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletben vagy patikában lehet forgalmazni. A 7/2004-es EüM rendelet előírásai alapján gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletben önálló munkát végezni csak OKJ- s gyógyászati segédeszköz forgalmazó szakképesítéssel lehet. Ezért nem csak az induló vállalkozások hanem a hazai és multinacionális vállalatok is évről-évre egyre több ilyen képesítésű munkavállalót foglalkoztatnak. 

Képzés menete

A képzésen a személyesen kell megjelenni, az oktatás péntekenként 9-16:15-ig tart.  

A képzés elméleti óraszáma: 90 óra, tantermi gyakorlat 54 óra, munkahelyi gyakorlat 156 óra.
A képzésben résztvevők a munkahelyi gyakorlatot munkahelyükön vagy a Szövetség által képviselt cégek támogatásával szerezhetik meg. (A Szövetség tagvállalatainál szerzett munkahelyi gyakorlat nem munkaviszony keretében történik és nem jelenti a tanuló foglalkoztatását.)


A képzés díja 200.000Ft

A képzés díja tartalmazza a jegyzet költségét, a tanórákon való részvételt és honlapunkon az előadások tananyagaihoz való hozzáférést. 
Részletfizetési lehetőség van. Több munkavállaló csoportos beiskolázása esetén létszámtól függő kedvezményeket biztosítunk a képzés díjából. Tagvállalatainknak jelentős kedvezményt adunk. 
Jelentkezni a FESZ címén, jelentkezési lap megküldésével lehet.

A képzés utolsó napján a tanulók modulzáró vizsgát tesznek, a Képző tanúsítvánnyal igazolja a képzés elvégzését. Képesítő vizsgára a képzés elvégzését igazoló tanúsítvánnyal  lehet jelentkezni. Képesítő vizsgát több akkreditált vizsgaközpont is szervez, a Forgalmazók az Egészségért Szövetség által megbízott intézmény csoportos vizsgadíja 73.000,-Ft. 

Jelentkezési lap

online beküldés:ITT

Hogyan és hol helyezkedhet el a képzést sikeresen elvégző személy?

Beiratkozást követően a FESZ igazolást állít ki a képzésen való részvételről. Ezzel az igazolással, már felügyelet mellett dolgozhat a munkavállaló a gyógyászati segédeszköz szaküzletben.
A Forgalmazók az Egészségért Szövetség a gyógyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó vállalkozások országos hatáskörű képviseleti szervezete. A képzést sikeresen elvégző hallgatók a FESZ tagvállalatainál és azok viszonteladó partnereinél is el tudnak helyezkedni. A gyógyászati segédeszköz forgalmazó képesítéssel rendelkező álláskeresők és a FESZ tagvállalatainak álláshirdetéseit térítésmentesen tesszük közzé a Szövetség weboldalán.

Miért a Forgalmazók az Egészségért Szövetség képzését válasszam?

Szövetségünk a képzés 1999 évi Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ) kerülése óta több ezer egészségügyi szakdolgozót készített fel sikeresen a szakmai vizsgára. A Szakképzésről szóló  2019. évi LXXX. törvény alapján a korábbi iskolarendszeren kívüli OKJ szerinti szakképesítések, szakképesítés-ráépülések  megszűntek vagy átalakultak. Az új képzési rendszerhez illeszkedő képzések  megszerzésére történő felkészítések egy része – az Ágazati Készségtanácsok javaslatát figyelembe véve – a továbbiakban szakmai képzések keretében érhető el. Mintegy négyszáz új típusú és szemléletű programkövetelmény központi kidolgozására került sor. Ezek az  ágazatért felelős minisztériumok és az Ágazati Készségtanácsok munkájában részt vevő gazdasági szereplők véleményének kikérésével valósultak meg.  A Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ) szakértői  részt vettek az Ágazati Készségtanács munkájában. Ennek köszönhető, hogy az egészségügyi ágazathoz besorolt  programkövetelény alapján a gyógyászati segédeszköz forgalmazó képzés továbbra is ÁFA mentes szakmai képzésként szervezhető.

2021-től a Forgalmazók az Egészségért Szövetség elsőként szerzett jogosultságot a gyógyászati segédeszköz forgalmazó képzés szervezésére, oktatására.


Elérhetőségek

FESZ
1138 Budapest, Váci út 184. I/102.
Kapcsolat: Kópis Henrietta oktatásszervező
+3630 315 7844; +361 428 0747
Fax: +36 1 428 0748
E-mail: oktatas@gyogyasz.hu